tuttchocken

Det här blir ett konstigt och privat inlägg, men känner att följande info saknas på internet. Goda snittar i all ära men det bästa på GlamMom.se-eventet häromdagen var genomgången och förklaringen till vad som faktiskt sker med brösten när man är gravid (och sen blir mamma). Jag har, säkert som många andra preggos, googlat och frågat okunnig personal på div. klädkejdor om råd om när man ska köpa nya bh’ar, men inte ens på Twilfit fick jag vettig hjälp. Köpte istället bl a en svindyr bh som skaver in till revbenen och saknar amningsfunktion (? orkar inte.) Ska bränna den. Har gått mer än halva min graviditet i bh’ar i fel storlek och fula sporttoppar. Aja.

Det enda jag ville veta, som jag NU vet och därför tänkte dela med mig av ifall någon annan sitter där hemma och googlar är;
Hur mycket & När växer brösten? Och för mig var det såhär:
Start: 70D
Ca v.15: 70F
Ca v.25: 75F
Ca v.35: 80D

Först växte alltså bara brösten, men sen när magen började växa ökade BÅDE bröst och omkrets. Ganska logiskt egentligen. När jag ammar kommer jag förmodligen att hamna runt 75F (gissning från GlamMom.se), det är alltså värt att köpa amningsbh’ar direkt när brösten börjar växa eftersom man efter förlossningen minskar i omkrets och då kan ‘gå tillbaka’ och använda de bh’ar man hade i början av sin graviditet. Brösten blir också mindre allt eftersom mjölken minskar. Så tillslut kanske man till och med kommer i sina gamla vanliga bh’ar.
Så, hoppas att någon fann detta nyttigt, hade som sagt önskat att någon kunde berättat detta för mig för 9 månader sen. Puss kärlek ♥

2 reaktion på “tuttchocken

 1. Louise

  Är gravid i v.31 och sitter just nu med en bh som spänner och klämmer lagom obekvämt runt om bröstkorgen, så det här var mycket bra info! :) Har funderat en massa på hur stort och ofta man behöver köpa nytt egentligen. Ska nog köpa en såndär liten bh-förlängare så att man kan anpassa omfånget lättare och slipper köpa ny bh bara för att det känns trångt runt om.

  Svara
  1. Ida Silén Inläggsförfattare

   Smart! Om du har en bygellös bh funkar det ju att skarva lite med kupstorleken ett tag, förmodligen går du inte upp mer än 1 kupstrl till innan förlossningen och sen minskar omkretsen. Så ska du köpa nytt är det nog, som du säger, klokt att satsa på en mindre omkrets än vad du har nu (+förlängare) och en strl större kupa! Kram och LYCKA TILL MED ALLT <3

   Svara

Kommentera