Detta är en öppen blogg för dig som gillar utsökt mat, mode och allmänt om storstadslivet i Stockholm. I denna blogg får du som läsare en mix av inspiration, fri kunskap och tips från en bred samling kreativa artiklar.
Börja läsa bloggen
Bloggen passar exempelvis vid ensamhet eller rastlöshet eftersom bloggen är inriktad på att ha en lättsam och personlig ton. Att läsa här kan därför aktivera och uppmuntra en till gott humör. Framför allt ger bloggen allmänna råd och tips som kan sporra läsaren till att testa nya saker. Brist på idéer för nya maträtter? Saknas kunskap om exklusiva restauranger? Ja, i sådana fall är denna blogg svaret! Med ett smakprov kan vi börja med det bästa: Sveriges bästa restaurang!
Smakprov på bloggen: En restaurang med tre Michelinstjärnor
Restaurangen Frantzén i Sverige är mottagare av tre Michelin-stjärnor från Michelinguiden 2018.
Detta är den enda trestjärniga Michelin-restaurangen i Sverige. Frantzén ligger i på Klara norra kyrkogata 26 på Norrmalm, i Stockholm. Restaurangen är namngiven efter sin ägare, kocken Björn Frantzén. Detta var dock inte första gången restaurangen mottagit Michelinstjärnor, utan redan 2009 fick den sin första. Året därefter fick den två. Förutom Michelinstjärnor har den genom åren mottagit flera andra prestigefyllda utmärkelser. Utan tvekan håller restaurangen en kvalitet som både är hög och stabil över tid.
Björn Frantzén har en unik vision av skandinavisk mat. Denna vision kombinerar sublima ingredienser med överraskande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck gör maten värdefull och det är en otrolig smakupplevelse, säger Michael Ellis, internationell chef för Michelinguiden.
Denna restaurang har kreativa inslag. Den har nordisk mat med japansk påverkan, fantastisk dekoration och inredning. Den har dessutom en service som är i samma klass som de mest fantastiska restauranger i Europa. I själva verket anses Frantzén vara en av Europas bästa restauranger. På denna magiska plats erbjuder de japansk, europeisk, asiatisk, skandinavisk och svensk mat.
Det är en restaurang där du inte bara kan smaka på matlagningskonst av högsta kvalitet, utan den unika helhetsupplevelsen är minst lika speciell. Där är bemötande och service helt personifierat, vilket inkluderar presentation av servitörer, kock och till och med en rundtur i köket.
Inuti är det mysigt. Inredningsdesignen är ett verk av arkitektstudion Joyn Studio och detaljerna är gjorda av konsthantverkare inom keramik och glas. Inte nog med det, restaurangen har också en exklusiv 10-rättersmeny.
Upplevelsen i denna exklusiva restaurang är uppdelad i tre “akter”:
Akt 1: mottagning. Resan börjar i en lobby. Det är ett monokromatiskt rum. I denna finns tre stora kylskåp där råvaror som kött och grönsaker kan beskådas. Turnén fortsätter i sällskap med ljudet av vatten som återskapar känslan av naturen.
Akt 2: matsalen. Den andra delen i turnén börjar med en underbar utsikt över Stockholm, följt av en informell meny. Den här menyn serveras som en överraskning. I detta rum inger fåtöljer och dekoration som ger en känsla av att vara hemma. Men plötsligt när du minst förväntar dig det går du in i en exklusiv privat klubb.
Akt 3: huvudsalen. Det är den centrala delen. Den huvudsakliga matsalen där en stor ö fångar allas ögon mot kockarnas show i matlagning. Salen omges av signatur-porslin och glas. Alla verk har skapats av lokala konsthantverkare, till exempel av Stefan Andresson och trästolar av Tre Sekel.
För allt detta har Frantzén Sveriges mest exklusiva kvalitet.
Detta var början på bloggen och än väntar fler utvalda ämnen som kan ge inspiration och vägledande information.